Vés al contingut
Actualitat_Associació Obre't Ebre

Actualitat

Intercanvis juvenils: experiències de vida

Des d'Obre’t Ebre portem realitzant intercanvis juvenils dins del programa Erasmus Plus des de l’any 2007. Tant d’enviament de joves com d’acollida. En concret, d’enviament s’han fet un total d’11, a països tan diversos com Portugal, França, Itàlia, Croàcia, Alemanya, Turquia, Polònia o Romania. Així mateix, també s’han enviat joves a altres zones de l’Estat, com  Astúries i Múrcia.

Mas Social, un projecte amb vocació de territori

Mas Social, és un projecte que es desenvolupa des del 2015 en dos punts d’actuació ubicats als extrems del país. Per una banda, al nord, a Sant Gregori (El Gironès); i per l’altra al sud, a Jesús, Roquetes i l’Aldea (Baix Ebre).

Com funcionen les parelles lingüístiques?

Entremots és un programa de parelles lingüístiques coordinat i gestionat per l’Associació Obre’t Ebre i finançat pel Departament d’Igualtat i Feminismes, amb seu a la ciutat de Roquetes. El seu objectiu principal és ensenyar el català a persones nouvingudes que, per les circumstàncies que siguin, no poden accedir a un ensenyament formal.

La mobilitat internacional per als joves és crucial en un món cada vegada més interconnectat

La mobilitat internacional per als i les joves és crucial en un món cada vegada més interconnectat. Facilita l’intercanvi cultural, en fomenta la comprensió global i amplia horitzons acadèmics i professionals. En estudiar o treballar a l’estranger, els i les joves desenvolupen habilitats interculturals, adaptabilitat i resiliència, qualitats laborals essencials en un entorn laboral divers i dinàmic. L’experiència internacional també promou la tolerància i l’entesa mútua, tot construint ponts entre nacions i cultures.

La mobilitat del jovent ebrenc a Europa a través el programa TLN Mobilicat

El Programa TLN Mobilicat, emmarcat dins el programa del Fons Social Europeu Plus de Catalunya, és una línia de subvencions — impulsada des de la Generalitat— que dona suport a les entitats que disposin de projectes de mobilitat transnacional; amb l'objectiu que les persones joves realitzin pràctiques formatives no remunerades en entitats o empreses, públiques o privades, d'estats membres de la Unió Europea. L’any 2023 es confirma que serà l’últim any de programa, i per això cal fer una valoració general dels beneficis q

Millora del perfil professional amb pràctiques a l’estranger

El TLN MOBILICAT és un programa dirigit a joves d'entre 18 i 29 anys que no treballen ni estudien perquè puguin fer pràctiques formatives no remunerades a empreses o entitats d'estats membres de la Unió Europea. 

L'objectiu és facilitar la inserció laboral dels i les joves mitjançant un itinerari personalitzat d'acompanyament i suport, amb aprenentatge pràctic i formatiu a l'estranger, a partir dels seus interessos i motivacions.

Apostem per la recuperació de finques rurals amb valor social

La Torre Sant Antoni és una de les finques rústiques que s’emmarca dins el projecte estratègic de Masos Ambientals i Socials que gestionen les entitats de la Coordinadora. La Torre s’ha recuperat per tal d’oferir activitats de caràcter mediambiental i social a persones provinents de països europeus amb la finalitat de portar a terme un projecte de voluntariat social dins el marc del Cos Europeu de Solidaritat (CES). Aquest projecte és gestionat per l'Associació Obre’t Ebre.

Parelles lingüístiques

Us presentem a una de les parelles lingüístiques del programa "Entre Mots": la Laura i l'Hacer. Una oportunitat de practicar diferents idiomes i conèixer altres cultures i maneres de fer. 

La Laura és una de les voluntàries lingüístiques nativa a Catalunya que està ajudant a l'Hacer a aprendre la llengua catalana i a conèixer els diferents costums i maneres de fer del territori. L'Hacer és de Turquia i té moltes ganes d'aprendre l'idioma. 

Fomentem l'ocupació juvenil

Fomentem l'ocupació juvenil

A l' Associació Obre't Ebre fomentem l'ocupació dels i les joves mitjançant el programa de Garantia Juvenil per a poder incorporar professionals joves al nostre equip.

La Vida de les Dones al Kurdistan

Aquest diumenge 8 de març a les 12:00 h. vine i escolta a la Rojda, periodista i voluntària Kurda del Cos Europeu de Solidaritat a Roquetes, al Centre d'Interpretació de Tivenys.

Més informació : 657 28 84 85

Voluntariat Cos Europeu de Solidaritat

La Marion Rives de França ha estat realitzant el seu voluntariat a la Biblioteca Mercè Lleixà de SomiBiblioteca Roquetes. Ens ha fet una petita explicació del què ha significat per a ella aquest voluntariat amb nosaltres. Moltes gràcies Marion.

Marató de Sang

El passat divendres va tenir lloc la Marató de Sang a Tortosa. Vam ser diverses les entitats que hi vam col·labarar.

Des d'Obre't'Ebre volem agrair la implicació dels voluntaris europeus, ja que van estar durant el matí i la tarde donant a conèixer l'entitat i fent activitats de dinamització.

obretebre@sinergia.org