Vés al contingut
Actualitat_Associació Obre't Ebre

Actualitat

Com funcionen les parelles lingüístiques?

Entremots és un programa de parelles lingüístiques coordinat i gestionat per l’Associació Obre’t Ebre i finançat pel Departament d’Igualtat i Feminismes, amb seu a la ciutat de Roquetes. El seu objectiu principal és ensenyar el català a persones nouvingudes que, per les circumstàncies que siguin, no poden accedir a un ensenyament formal.

La mobilitat internacional per als joves és crucial en un món cada vegada més interconnectat

La mobilitat internacional per als i les joves és crucial en un món cada vegada més interconnectat. Facilita l’intercanvi cultural, en fomenta la comprensió global i amplia horitzons acadèmics i professionals. En estudiar o treballar a l’estranger, els i les joves desenvolupen habilitats interculturals, adaptabilitat i resiliència, qualitats laborals essencials en un entorn laboral divers i dinàmic. L’experiència internacional també promou la tolerància i l’entesa mútua, tot construint ponts entre nacions i cultures.

La mobilitat del jovent ebrenc a Europa a través el programa TLN Mobilicat

El Programa TLN Mobilicat, emmarcat dins el programa del Fons Social Europeu Plus de Catalunya, és una línia de subvencions — impulsada des de la Generalitat— que dona suport a les entitats que disposin de projectes de mobilitat transnacional; amb l'objectiu que les persones joves realitzin pràctiques formatives no remunerades en entitats o empreses, públiques o privades, d'estats membres de la Unió Europea. L’any 2023 es confirma que serà l’últim any de programa, i per això cal fer una valoració general dels beneficis q

Millora del perfil professional amb pràctiques a l’estranger

El TLN MOBILICAT és un programa dirigit a joves d'entre 18 i 29 anys que no treballen ni estudien perquè puguin fer pràctiques formatives no remunerades a empreses o entitats d'estats membres de la Unió Europea. 

L'objectiu és facilitar la inserció laboral dels i les joves mitjançant un itinerari personalitzat d'acompanyament i suport, amb aprenentatge pràctic i formatiu a l'estranger, a partir dels seus interessos i motivacions.

Apostem per la recuperació de finques rurals amb valor social

La Torre Sant Antoni és una de les finques rústiques que s’emmarca dins el projecte estratègic de Masos Ambientals i Socials que gestionen les entitats de la Coordinadora. La Torre s’ha recuperat per tal d’oferir activitats de caràcter mediambiental i social a persones provinents de països europeus amb la finalitat de portar a terme un projecte de voluntariat social dins el marc del Cos Europeu de Solidaritat (CES). Aquest projecte és gestionat per l'Associació Obre’t Ebre.

Parelles lingüístiques

Us presentem a una de les parelles lingüístiques del programa "Entre Mots": la Laura i l'Hacer. Una oportunitat de practicar diferents idiomes i conèixer altres cultures i maneres de fer. 

La Laura és una de les voluntàries lingüístiques nativa a Catalunya que està ajudant a l'Hacer a aprendre la llengua catalana i a conèixer els diferents costums i maneres de fer del territori. L'Hacer és de Turquia i té moltes ganes d'aprendre l'idioma. 

Fomentem l'ocupació juvenil

Fomentem l'ocupació juvenil

A l' Associació Obre't Ebre fomentem l'ocupació dels i les joves mitjançant el programa de Garantia Juvenil per a poder incorporar professionals joves al nostre equip.

Voluntariat Cos Europeu de Solidaritat

La Marion Rives de França ha estat realitzant el seu voluntariat a la Biblioteca Mercè Lleixà de SomiBiblioteca Roquetes. Ens ha fet una petita explicació del què ha significat per a ella aquest voluntariat amb nosaltres. Moltes gràcies Marion.

La Vida de les Dones al Kurdistan

Aquest diumenge 8 de març a les 12:00 h. vine i escolta a la Rojda, periodista i voluntària Kurda del Cos Europeu de Solidaritat a Roquetes, al Centre d'Interpretació de Tivenys.

Més informació : 657 28 84 85

Marató de Sang

El passat divendres va tenir lloc la Marató de Sang a Tortosa. Vam ser diverses les entitats que hi vam col·labarar.

Des d'Obre't'Ebre volem agrair la implicació dels voluntaris europeus, ja que van estar durant el matí i la tarde donant a conèixer l'entitat i fent activitats de dinamització.

obretebre@sinergia.org

 

Projecte "Entre Mots"

"Entre mots" és un projecte que posa en contacte persones del mateix poble de diferents origens que no es coneixen de i amb la seva excusa practiquen la llengua catalana. com pots començar? amb qui quedaràs? ...què necessites?Si t'interessa viure una experiència fantàstica i plena de sentit al teu territori, si disposes d'una o dos hores a la setmana... escriu-nos a obretebre@sinergia.org i t'explicarem més concretament tots els detalls.

Perquè només fent un esforç podràs trencar amb prejudicis i fer de les Terres de l'Ebre un lloc de convivència!

 

Programa Garantia Juvenil

Hem rebut una subvenció per a persones traballadores en el marc del Programa de Garantia Juvenil, d’acord amb l’ORDRE TSF/115/2018.

La Garantia Juvenil és una iniciativa europea d’ocupació per reduir l’atur juvenil, impulsada a Catalunya a través del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC).

 

obre't'ebre a la plataforma digital surtdecasa.cat

"Els camps de treball són espais d'educació informal que tenen la filosofia de fomentar el fet de compartir, el respecte per l'altre i el treball voluntari. I crear consciència i donar aquests valors a la joventut que són els que han de dur a terme el canvi en la societat".