Vés al contingut
Acte de voluntariat a les Terres de l'Ebre

Acte d'agraïment al voluntariat local d'Obre't Ebre

Obre't Ebre

A Obre’t Ebre treballem per a reforçar els vincles de la comunitat local i atorgar un protagonisme actiu a tots els ciutadans i ciutadanes. En aquest sentit, des dels diferents programes (Mas Social, Voluntariat Europeu, Ensenyament de la Llengua, etc.) amb els quals es treballa, es convida sobretot al jovent a què hi pugui participar, amb l’objectiu de construir una societat més cohesionada, participativa i solidària.

Malgrat l’individualisme imperant en la nostra societat i les tendències de construir relacions mitjançant les xarxes socials, pensem que encara queda molt de marge per a capgirar aquest model, que, sense cap mena de dubte, cal repensar-lo i rellegir-lo. El grup de joves que participen en els programes de l’entitat han estat persones arrelades al territori i amb una clara vocació d’ajuda a l’altre. S’han implicat en l’ensenyament del català, han fet de tutors i han participat en activitats diverses, com per exemple, organitzar una sortida de coneixement del territori. Tampoc no ha faltat la implicació de les entitats de la zona, que han motivat el seu propi personal i voluntariat per a fer que l’experiència dels joves d’altres països que acudeixen a casa nostra sigui enriquidora. D’aquesta manera, s’ha ofert la cosa més valuosa que tots tenim: el nostre temps.

Com no podia ser d’una altra manera, des d’Obre’t Ebre valorem i premiem aquestes actituds, les quals fan créixer no només les persones a títol individual, sinó també la xarxa social, que es fa més fort, més obert, més ric i més dinàmic.

Finalment, com és tradició cada any, des d’Obre’t Ebre celebrem una trobada i acte d’agraïment al voluntariat més jove. Aquest any ha estat a la Torre Sant Antoni, on més de  30 persones han fet un dinar de germanor. Cadascuna ha portat alguna cosa de menjar per compartir i entre tots s’ha fet un dinar amb plats típics de diferents parts del món. 

Per tot plegat, des d’Obre’t Ebre només podem donar les gràcies per la gran acollida i esperem que la família creixi. Això significarà que el jovent a casa no s’hi està, i que realment continua tenint ganes de créixer i de conèixer.