Vés al contingut
Intercanvi cultural

La mobilitat internacional per als joves és crucial en un món cada vegada més interconnectat

Intercanvi cultural

La mobilitat internacional per als i les joves és crucial en un món cada vegada més interconnectat. Facilita l’intercanvi cultural, en fomenta la comprensió global i amplia horitzons acadèmics i professionals. En estudiar o treballar a l’estranger, els i les joves desenvolupen habilitats interculturals, adaptabilitat i resiliència, qualitats laborals essencials en un entorn laboral divers i dinàmic. 

L’experiència internacional també promou la tolerància i l’entesa mútua, tot construint ponts entre nacions i cultures. A més a més, proporciona oportunitats de networking i creixement personal que enriqueixen la seva perspectiva i contribueixen al desenvolupament de societats més inclusives i col·laboratives.

La Susana Ibáñez, coordinadora de l’Associació Obre’t Ebre, ens explica els beneficis de la mobilitat internacional i anima les persones tècniques que treballen amb joves que contemplin aquesta sortida com un estadi més d’enriquiment personal i professional del participant. 

"Les oportunitats d'Europa són per tots i totes. Trencar el tòpic de què només ho poden fer el grup de joves amb recursos. Són experiències molt enriquidores per a tots i que no contemplen el nivell d'estudis ni anglès, el que compta més és la part humana, ja que són competències que ja treballaran o adquiriran amb aquest programa."

"El jove quan retorna d'aquesta experiència està més obert a nous aprenentatges, a superar reptes que abans no s'havia enfrontat de forma autònoma."

"Trobar-te noves cultures, maneres de fer, etc. Són reptes que permet als i les joves un gran aprenentatge". 

"També animo als tècnics i tècniques que visquin aquesta experiència"

Les persones tècniques que desitgin conèixer més detalls sobre els diversos programes poden contactar amb l’Oficina de Mobilitat Itinerant, un servei tècnic especialitzat d’assessorament a entitats, administracions i jovent en programes de mobilitat internacional per a la realització d’experiències de voluntariat internacional, pràctiques en empresa i estades formatives i laborals. Podeu escriure un correu a obretebre@sinergia.org