Vés al contingut
Cos Europeu de Solidaritat_Obre't Ebre

Cos Europeu de Solidaritat

Què és?

El Cos Europeu de Solidaritat (CES) és una iniciativa de la Unió Europea que ofereix oportunitats perquè els joves d'entre 18 i 30 anys, duguin a terme un servei de voluntariat o participin en projectes en el sector de la solidaritat, en el seu propi país, en un altre país de la Unió Europea, o fora d'ella. Sota el lema "La unió fa la força", el programa pretén respondre als desafiaments socials i humanitaris, construir una societat més inclusiva i oferir una experiència que inspiri i capaciti a la joventut.

El voluntariat és una activitat solidària no retribuïda, que es realitza durant un període de fins a 12 mesos. Proporciona als joves l'oportunitat de contribuir a la labor diària d'organitzacions en activitats que repercuteixen en el benestar de les comunitats on es duen a terme.

Al portal del Cos Europeu de Solidaritat, el jovent inscrit pot indicar les seves preferències, buscar projectes del seu interès i contactar amb les organitzacions perquè els convidin a formar part d'algun dels seus projectes.

Pots inscriure't al CES a partir dels 17 anys, però no podràs participar en un projecte fins a aconseguir la majoria d'edat. Les persones que desitgen participar en aquestes activitats han d'inscriure's en el portal del Cos Europeu de Solidaritat. Aquest portal facilita la trobada entre joves i organitzacions subvencionades per a la realització d'activitats.

MÉS INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS!
CES_Obre't Ebre

Voluntariat individual

El voluntariat individual es pot dur a terme en el mateix país de residència del jove participant o en un altre país. A més, permet als joves adquirir experiència, habilitats i competències per al seu desenvolupament personal, educatiu, social, cívic i professional, exercint una ciutadania activa.

Els joves voluntaris no perceben un salari, però totes les despeses relacionades amb el seu servei de voluntariat estan coberts pel programa (viatge, allotjament, manutenció, formació, assegurança), i reben una assignació mensual per a despeses de butxaca.

European Solidarity Corps_Obre't Ebre_Individual volunteering_Obre't Ebre

CES de curta durada

El voluntariat de curta durada et permet contribuir al treball diari d'una entitat activa a nivell local. Aquest tipus d'estada et permet descobrir per un temps curt el treball que realitzen les entitats a altres llocs i oferir-los suport. A més si t'ha agradat l'experiència, aquesta modalitat et permet repetir fins a 1 any!

Durada: entre 2 setmanes i 59 dies

Horari: entre 30 i 35 hores setmanals

Edat: 18 - 30 anys

Modalitat: transfontenera i "in country" (al propi país)

Web page

Més informació

CES de llarga durada

El voluntariat de llarga durada et permet descobrir de primera mà el treball que realitzen altres organitzacions i implicar-t'hi més en el seu treball. A més, tindràs l'oportunitat de conèixer més d'aprop la realitat social i cultural del país d'acollida.

Durada: entre 59 i 365 dies

Horari: entre 30 i 35 hores setmanals

Edat: 18 - 30 anys

Modalitat: transfronterera i "in country" (al mateix país)

Voluntariat en equip

Si no t'és possible assumir un compromís de llarga durada, però vols ajudar a la comunitat, tens l'opció del voluntariat en equip:

 • Pot durar entre 2 setmanes i 2 mesos.
 • Es fa en jornada completa (de 30 a 38 hores setmanals).
 • Es realitza amb altres persones d'almenys 2 països diferents.
 • El grup pot tenir entre 10 i 40 participants i incloure persones amb menys oportunitats.
 • Sol ser a l'estranger, però també el pots fer en el teu propi país.
Cos Europeu de Solidaritat_Voluntariat en grup_Obre't Ebre

Què he de fer per a participar en un projecte a l'estranger o dins d'Espanya?

PAS 1: Inscriu-te al web del CES i segueix els passos: http://youth.europa.eu/solidarity_es

PAS 2: Escull el teu projecte mitjançant la plataforma.

PAS 3: Contacta amb nosaltres per a més informació sobre com fer el teu CV, carta de motivació i com ser la teva entitat d'enviament: mobilitat.obretebre@sinergia.org

MÉS INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS!

Testimonis

testimoni_hector_obre't ebre

Héctor Gámez - 26 anys

Treballo com a voluntari europeu a Good Energies Alliance Ireland (GEAI), una organització sense ànim de lucre ubicada al nord-oest de la República d'Irlanda.  L'ONG està centrada en l'acció climàtica, la sostenibilitat ecològica i la biodiversitat.

Testimoni_Hacer_Obre't Ebre

Hacer - 24 anys

Sóc una de les voluntàries internacionals de Turquia. Aquí participo en dos projectes diferents. Un d'ells és La Tribu. Ajudo a nens i nenes a fer deures. I l'altre, estic a la Biblioteca Mercè Lleixà de Roquetes. Rebo llibres, els registro al sistema, els poso als prestatges relacionats, etc. I per últim, també estic fent trobades de parla anglesa amb gent local.

Testimoni_Morgane_Obre't Ebre

Morgane

Vinc de França. Després d'acabar els estudis d'història de l'art, volia marxar a l'estranger per viure una nova experiència. El voluntariat a l'ESC és perfecte perquè em permet descobrir un país i la seva cultura, conèixer nova gent, aprendre idiomes i sentir-me útil. Soc voluntària amb l'Organització Atzavara-Arrels. La meva missió és cuidar nens i adolescents després de l'escola, per exemple, ajudant-los amb els deures o organitzant activitats amb ells. 

Testimoni_Ebru_Obre't Ebre

Ebru

Sóc Kurda i estic participant en un projecte de voluntariat per conèixer diferents persones, cultures i llengües. Actualment, estic involucrada en estudis d'agricultura ecològica a la Torre de Sant Antoni a Jesús (Tortosa) i a Brot del Sud. Hi ha una natura magnífica! Ser aquí ja m'ha donat molt.

Testimoni_Llorenç_Obre't Ebre

Llorenç Viña - 28 anys

Estic com a voluntari europeu a Dinamarca, a escola on estudiants de tot el món fan una estada en l'aprenentatge de diferents matèries com art, ceràmica, música, jardineria, construccions de cases sostenibles, etc. Com a voluntari tinc diferents tasques: projectes de jardineria i permacultura, dono suport a l'equip de mestres de l'escola i, en definitiva, visc i comparteixo el temps cada setmana amb estudiants en totes aquelles qüestions necessàries. És una experiència molt enriquidora!

Testimoni_Benjamin_Obre't Ebre

Benjamin

Sóc d'Alemanya, estic fent un any sabàtic després de l'escola per a viure una nova experiència de vida i conèixer gent nova. També vull aprendre sobre una nova cultura i donar suport a la gent. Per aquest motiu el CES és perfecte per a mi. Faig de voluntari per a Càritas Interparroquial de Tortosa. Ajudo a classificar roba de segona mà i amb els àpats comunitaris, entre d'altres. Estic constantment interactuant amb la gent, cosa que m'ajuda a aprendre la llengua i la seva cultura. Estava desitjant aquesta experiència!

Testimoni_Ayesha_Obre't Ebre

Ayesha

Aquest any he començat les meves pràctiques a Obre't Ebre. Les meves tasques principals com a auxiliar administrativa són les d'oferir suport als diferents projectes d'Obre't Ebre com ara Entre Mots, Cos Europeu de Solidaritat, TLN o KA2. Duc a terme diferents tasques, de tota mena: arxivar documents, registrar, portar control de factures, atenció al públic... La meva experiència està sent molt positiva perquè aprenc moltes coses sobre l'àmbit administratiu. Espero aprendre'n moltes més!

Testimoni_Daniel_Obre't Ebre

Daniel

A l'intercanvi juvenil es fa molt de vincle amb la resta de participants, ja que treballem amb el mateix propòsit i finalitat. Interactuem amb tothom a través de les activitats que l'associació ens organitza, i això i tenir una actitud proactiva, fa que descobrim que tenim moltes coses en comú.

  Notícies

  CES_Llarga durada_Voluntaris

  Totes aquestes persones joves de la foto celebren el comiat del voluntariat de llarga estada acollida a diferents entitats de Tortosa, Roquetes i Jesús. Cadascuna d'elles s'ha implicat el nivell que ha pogut: ensenyant el català, mostrant el territori als joves internacionals o donant a conèixer l'activitat social del territori... A totes elles, per la part que ens toca només podem donar les gràcies i esperar que la pròxima siguem encara més! Si t'interessa formar part d'aquesta aventura, no dubtis a contactar amb nosaltres, segur que tens molt per aportar!

   Amb el finançament de: