Vés al contingut
Imatge Voluntariat Internacional i Nacional

Voluntariat Internacional i Nacional

Joves 18-30 anys

  • Acollida al voluntariat europeu entre 18-30 anys que realitzen el seu voluntariat de llarg termini, de 5 o 7 mesos en diferents entitats de Roquetes i Tortosa. Des del 2007.
  • Seguiment i suport en el transcurs del projecte de cada voluntari/ària, entitat d'acollida i entitat d'enviament.
  • Promoció del voluntariat del Cos Europeu de Solidaritat i la difusió dels resultats al jovent local.

Col·laboració

Logo Cos Europeu
Imatge d'Hector Gamez

Héctor Gámez - 26 anys

Treballo com a voluntari europeu a Good Energies Alliance Ireland (GEAI), una organització sense ànim de lucre ubicada al nord-oest de la República d'Irlanda.  L'ONG està centrada en l'acció climàtica, la sostenibilitat ecològica i la biodiversitat.

Imatge d'Hacer

Hacer - 24 anys

Sóc una de les voluntàries internacionals de Turquia. Aquí participo en dos projectes diferents.
Un d'ells és La Tribu. Ajudo a nens i nenes a fer deures. I l'altre, estic a la Biblioteca Mercé Lleixà de Roquetes. Rebo llibres, els registro al sistema, els poso als prestatges relacionats, etc. I per últim també estic fent trobades de parla anglesa amb gent local.

Imatge de Morgane

Morgane

 Vinc de França. Després d'acabar els estudis d'història de l'art, volia marxar a l'estranger per viure una nova experiència. El voluntariat a l'ESC és perfecte perquè em permet descobrir un país i la seva cultura, conèixer nova gent, aprendre idiomes i sentir-me útil. Soc voluntària amb l'Organització Atzavara-Arrels. La meva missió és cuidar nens i adolescents després de l'escola, per exemple, ajudant-los amb els deures o organitzant activitats amb ells. 

Imatge d'Ebru

Ebru

Sóc Kurda i estic participant en un projecte de voluntariat per conèixer diferents persones, cultures i llengües. Actualment, estic involucrada en estudis d'agricultura ecològica a la Torre de Sant Antoni a Jesús (Tortosa) i a Brot del Sud. Hi ha una natura magnífica! Ser aquí ja m'ha donat molt.

Imatge de Llorenç

Llorenç Viña - 28 anys

Estic com a voluntari europeu a Dinamarca a la Brenderup Folk High School (Brenderup Højskole), una escola típica on estudiants de tot el món fan una estada en l'aprenentatge de diferents matèries com art, ceràmica, música, jardineria, construccions de cases sostenibles o disseny, entre d'altres. Com a voluntari a l'escola tinc diferents tasques depenent del dia de la setmana: treballo en diferents projectes de jardineria i permacultura, dono suport a l'equip de mestres en diferents tasques diàries de l'escola i, en definitiva, visc i comparteixo el temps cada setmana amb els i les estudiants en totes aquelles qüestions necessàries. És una experiència molt enriquidora!

Imatge de Benjamin

Benjamin

Sóc d'Alemanya i estic fent un any sabàtic després de l'escola per a viure una nova experiència de vida, així com conèixer gent diferent i de diferents països. També vull aprendre sobre una nova cultura i donar suport a la gent. Per aquest motiu l'ESC (Cos Europeu de Solidaritat) és perfecte per a mi. Treballo com a voluntari per a Càritas Interparroquial de Tortosa. Ajudo a classificar roba de segona mà, i amb els àpats comunitaris i altres activitats de Càritas. Estic constantment interactuant amb la gent, cosa que m'ajuda a aprendre la llengua i la seva cultura. Estava desitjant aquesta experiència!

Imatge d'Ayesha

Ayesha

Aquest any he començat les meves pràctiques a Obre't Ebre. Les meves tasques principals com a auxiliar administrativa són les d'oferir suport als diferents projectes d'Obre't Ebre com ara Entre Mots, Cos Europeu de Solidaritat, TLN o KA2. Duc a terme diferents tasques, de tota mena: arxivar documents, registrar, portar control de factures, atenció al públic... La meva experiència està sent molt positiva perquè aprenc moltes coses sobre l'àmbit administratiu. Espero aprendre'n moltes més!