Vés al contingut
eco_hort_obretebre.jpg

L'Ecohort al Diari Tarragona Ebre

eco_hort_obretebre.jpg


El Diari de Tarragona parla del nostre projecte Ecohort del Canal de Roquetes.

"La iniciativa de l'Associació Obre't'Ebre promou les tècniques dels cultius ecològics amb un grup de dones.

Són molts els adjectius que es poden emprar per definir l’Ecohort del Canal de Roquetes: d’una banda és solidari, ja que es tracta d’una activitat gratuïta i portada terme sense ànim de lucre per contribuir al benestar social; de l’altra, és sostenible i les tècniques que s’utilitzen per als cultius són només ecològiques, i a més, és internacional i obert a tothom, intergeneracional, pedagògic i educatiu.
 
L’Ecohort del Canal de Roquetes va nàixer fa cinc anys de la mà de l’Associació Obre’t Ebre, una entitat sense ànim de lucre especialitzada en l’àmbit de la joventut. Una família de Roquetes va cedir l’espai per a fins socials i perquè algú se’n pogués fer cura de l’hort, alhora que beneficiar-se’n de les seues hortalisses i verdures. Al principi el projecte va arrencar amb joves que havien sigut expulsats de l’institut, però ben aviat un grup de dones del territori van mostrar-se interessades en aprendre sobre l’agricultura ecològica i en tirar endavant l’hort.
 
«El projecte sempre ha sigut molt voluntari. Totes les persones que han vingut a ajudar o a ensenyar ho han fet voluntàriament, ja que vam fer una campanya perquè ens ajudessen», explica Susana Ibáñez, coordinadora de projectes d’Obre’t Ebre. Des d’aleshores, una quarantena de dones tant del territori com nouvingudes hi han passat, però la intenció de l’associació és que siga també un hort d’homes. «És obert a absolutament tothom», afirma Ibáñez."
 
Foto : Joan Revillas
 
Tota la notícia aquí : https://goo.gl/FvBaWw