Els joves realitzen tasques de millora i manteniment de la Casa Prats a la població de Campredó, a redós redós d'un edifici medieval de notable importància històrica atès que compta amb unes escales de cargol que són una construcció pètria de primer ordre.
El principal objectiu és posar al descobert, recuperar i catalogar tot un entramat emmurallat que pot ser de notable interès arqueològic i turístic i generar coneixement de diferents àmbits entre les persones. La mateixa situació del camp de treball en un municipi petit respon a la cerca d'aquesta voluntat de captar les virtuts que tenen els pobles d'aquesta mida.
Els joves són guiats per un responsable en arqueologia i es treballa per aconseguir una adequada neteja de l’indret, així com els els mitjans de cara a una futura catalogació dels materials trobats en un indret on es troben diversos jaciments arqueològics d’època andalusina i medieval. L’organització del camp té lloc al matí, entre les 8’00 i les 13 hores.
A més, durant el camp s'organitzen activitats conjuntes de sensibilizació sobre el patrimoni amb l'Esplai per als infants de la població que hi participen, amb l'objectiu d'aproximar el Patrimoni als més petits i crear-ne consciència de la seva vàlua històrica i protecció. En aquest sentit dos cops a la setmana els joves fan activitats adaptades a les edats dels nens i nenes.
Per una banda, el coneixement de tots els membres del grup del camp de treball, adquirint valors com la tolerància, el respecte, l'interès pel veí... Per l'altre, la necessitat de dinamitzar els municipis o zones locals perquè la gent que hi viu es senti arrelada al lloc (amb les persones, paisatge, el patrimoni i la natura que l'envolta). Per aquest motiu, la part tècnica té relació amb la part física, la part de la natura i patrimoni, però també la humana, com tot camp de treball. Es generen activitats, tallers i hores de treball, relació de la comunitat, voluntariat i habitants del poble per tal de crear un bon grup.