La Torre Sant Antoni és una de les finques rústiques que s’emmarca dins el projecte estratègic de Masos Ambientals i Socials que gestionen les entitats de la Coordinadora. La Torre s’ha recuperat per tal d’oferir activitats de caràcter mediambiental i social a persones provinents de països europeus amb la finalitat de portar a terme un projecte de voluntariat social dins el marc del Cos Europeu de Solidaritat (CES). Aquest projecte és gestionat per l'Associació Obre’t Ebre.
Un total de 10 persones participen anualment d’aquesta experiència de mobilitat internacional amb diferents línies d’activitat per tal de fomentar l’empoderament dels joves, l’intercanvi d’experiències i l’enriquiment professional i social. El voluntariat internacional s’adreça a joves d’entre 18 i 30 anys de qualsevol país de la Unió Europea i l’estada pot durar d’una setmana fins a 12 mesos.
Els projectes en què participen aglutinen diverses activitats i destinacions, com ara biblioteques municipals, bancs d’aliments o entitats socials, entre altres. A més a més de les actuacions de voluntariat, les persones residents tenen l’oportunitat de rebre formació lingüística i de la cultura del país autòcton i participar en la dinamització comunitària, en aquest cas, de Sant Antoni.
Aquests projectes ofereixen als joves una experiència estimulant i molt enriquidora, a més de donar la possibilitat d’aconseguir canvis i alhora desenvolupar les seves pròpies capacitats i competències.
La Torre Sant Antoni acull dos intercanvis internacionals amb les temàtiques següents: Ecofriends, dedicada a la sostenibilitat, i Ruralapp, on es treballen i posen de manifest els valors de les comunitats rurals. Un intercanvi és una activitat on una persona jove de diferent procedència s’integra en un grup que es compromet, de forma voluntària i desinteressada, a desenvolupar, durant un període de 15 dies, un treball de servei a la comunitat, ja sigui ajudant a persones, fent tasques de protecció de la natura o realitzant intervencions en el patrimoni.
Les persones residents també participen en dinàmiques culturals de l’Ebre. El treball portat a terme durant l’estada conclou en un resultat final que aporta valor a la finca.
Hort ecològic Brot del Sud
Així mateix, la Torre Sant Antoni està oberta a tota la població del voltant oferint els seus espais. També acull el projecte Brot del Sud, un hort ecològic que ven cistelles de verdura setmanalment conreades a la finca, que s’estructura a partir del model d’empresa d’inserció. És un projecte social que té com a objectiu oferir cistelles ecològiques km0, contribuir en la sostenibilitat mediambiental i generar llocs de treball per a persones joves en risc d’exclusió social.
L’entitat Brot del Sud no només conrea verdura ecològica, sinó que organitza tallers de cultiu ecològic, educació ambiental i d’elaboració de cerveses artesanes, entre altres.
El projecte de recuperació de finques rústiques s’emmarca dins l’estratègia de la Coordinadora Sinergia Social de “Masos ambientals i socials”. Un total de 5 finques diferents formen part d’aquest projecte de sostenibilitat ambiental i dinamització on l’atenció, la formació, i l’ocupació són l’eix principal.