SVE - Com inscriure-t'hi

 Servei de Voluntariat Europeu (SVE) - Com inscriure-t'hi

Què faig si m'interessa un projecte?
 
Primers passos per fer un EVS:
 
1. Sol.licita una cita amb nosaltres per resoldre els teus dubtes, orientar-te i acompanyar-te en el procès de realizar un Servei de Voluntariat Europeu.
 
2. Consulta la base de dades d'organitzacions acreditades d'EVS de la Comissió Europea. En aquesta pàgina pots trobar múltiples "receiving organization" que tant poden tenir projectes oberts com no tenir-ne quan facis la cerca. Per tant, cal que contactis amb moltes organitzacions mitjançant un correu genèric on els preguntis si tenen algun projecte obert o si tenen intenció de presentar-se a la propera convocatòria. 
 
3. També pots consultar directament projectes oberts per dates a la mateixa pàgina i a l'apartat "Latest volunteering projects". Si no trobes cap projecte que t'interessi, fes un cop d'ull al grup obert de facebook de vacants d'EVS.
 
4. Si alguna organització està interessada en acollir EVS, entraràs en un procés de selecció on segurament et demanaran una carta de motivació, alguna entrevista per skype i el teu CV, et recomanem que presentis amb el format europeu. 
 
5. Informa'ns si has estat seleccionat/da en algun projecte o estàs participant d'un procés de selecció indicant-nos els codis dels projectes als quals estàs aplicant o el correu de la organització. D'aquesta manera comprovarem que són compatibles amb la nostra línia de treball. 
 
6 . Un cop t'hagin acceptat iniciarem els tràmits entre l'organització d'enviament i l'organització d'acollida abans de presentar el projecte per obtenir la subvenció. No pots ser acceptat/da a dos projectes, de manera que si dues entitats et seleccionen hauràs de renunciar a un dels projectes i presentar-te a l'altre.
 
Tràmits perquè el projecte sigui acceptat:
 
7. L'entitat acollidora presenta el projecte a la Comissió Europea, incloent quina és l'entitat d'enviament i qui és la persona voluntària.
 
8. Al cap d'un mes i mig, aproximadament rebem la resolució amb l'acceptació, o no, del projecte. Durant aquest temps es pot començar a preparar l'acord d'activitats (contracte EVS), l'assegurança i pots omplir la fitxa de voluntari/a.
 
9. Per fer un EVS amb obre’t’ebre cal fer-te AMIC/AMIGA D’OBRE’T’EBRE. La quota anual és de 50€.
 
Quan accepten el projecte:
 
10. Abans de marxar, has de fer una formació obligatòria a obre’t’ebre.
 
11. Comences el projecte! Volem estar informades de com et va, pots col.laborar amb el butlletí de l’associació per fer-ne difusió,etc.
 
12. Un cop siguis allà, rebràs una formació a l’arribada per part de l’Agència Nacional del país d’acollida. En aquesta formació entres en contacte amb la cultura del país i amb altres voluntaris/es. Cap a la meitat del teu projecte, participes de nou a l’avaluació Intermitja. Aquest és el moment clau per veure si tot funciona bé i en quin moment del teu aprenentatge et trobes. 
 
13. Quan hagis tornat a casa, et demanarem que omplis l’avaluació final i que vinguis a obre’t’ebre per valorar personalment la teva estada i animar-te a seguir participant amb obre’t’ebre: podras fer de voluntària lingüístic, tutora, o inclús de monitora…
 
 
*Convocatòries. No esperis a últim moment!
 
- A la convocatòria del 2 de febrer els projectes comencen entre l'1 de maig i el 30 de setembre
- A la convocatòria del 26 d'abril els projectes comencen entre l'1 d'agost i el 31 de desembre
- A la convocatòria del 4 d'octubre els projectes comencen entre l'1 de gener i el 31 de maig de l'any següent
 
Ara bé, aquestes convocatòries són la data límit per tal que les entitats acollidores presentin el projecte a la Comissió Europea, però t'aconsellem que facis el primer contacte amb les organitzacions amb una antelació entre 1 mes i 1 mes i mig abans de les dates anteriors
 

Tornar a Servei de Voluntariat Europeu (SVE)

En quins països hi ha projectes i com buscar-los